Installatie Manager (Someren of Eindhoven)

Kind Technologies is een ambitieus en snelgroeiend High Tech bedrijf dat wereldwijd actief is in de Tuinbouw.

De groei in combinatie met de wens tot verdere professionalisering zorgt ervoor dat wij een openstaande functie hebben voor een: 

INSTALLATIE MANAGER (Someren of Eindhoven)

Functieomschrijving:
Als Installatie Manager zorg je ervoor dat door Kind Technologies ontwikkelde automatiserings-systemen voor de wereldwijde Tuinbouw markt succesvol worden geïnstalleerd bij klanten van KOAT en Crux Agribotics. KOAT en Crux Agribotics zijn onderdeel van de Kind Technologies Groep.

Je doet dit door;

 • Aansturing van je multidisciplinaire team van installatie/software engineers en extern ingehuurde engineers, die met name worden ingezet bij installaties in het buitenland.
  Het “vaste team” wordt in de komende periode geformeerd. Deze engineers worden afwisselend ingezet op installaties, maar ook ingezet op servicewerkzaamheden.
 • In samenwerking met onze projectmanagers, de budgetstelling voor installatie en inbedrijfstelling van nieuwe systemen te bepalen.
 • In samenwerking met onze projectmanagers, de projectscope te vertalen naar een concreet installatieplan.
 • Zorg te dragen voor een (detail)planning van de installatie engineers.
 • Begeleiden van de installatie engineers door;
  • Voorafgaand aan installatie een overdracht van het werkpakket te verzorgen en een goede intake survey (dat de klant en eventueel betrokken partners ook voldoen aan hun voorwaarden om de installatie succesvol en zo efficiënt mogelijk te doen laten verlopen.
  • Het treffen van eventueel reis- en andere benodigde voorbereidingen voor installatie
 • Het aanspreek- en support punt zijn voor de mensen die op installatie zijn in het buitenland en lokaal om hun werk optimaal te faciliteren
 • De installatie en inbedrijfstelling te monitoren op status en voortgang, waarbij je borgt dat deze volgens budget/tijd/kwaliteit worden opgeleverd.
 • Te werken met een netwerk van lokale service en installatie partijen en hiermee contacten onderhouden en deze uitbreiden naar gelang de behoeftes, gericht op kwaliteit, lokale service prestaties (bv response tijden) en kostenbeheersing.
 • Evaluatie van installaties en inbedrijfstelling te organiseren, ten behoeve van continue verbetering van het algehele proces.

Daarnaast werk je mee aan een verdere professionalisering van installaties. Dit doe je door vorm te geven aan verbeteringen in o.a. vastlegging en handovers, voorbereidingen van installaties, opbouw van een multidisciplinair installatie team etc. Je rapporteer in deze functie aan het Hoofd Services.

Kennis/eigenschappen:

 • Je beschikt over een HBO werk/denkniveau en een aantal jaren ervaring in een vergelijkbare- en leidinggevende positie, met een sterk analytisch vermogen.
 • Je bent een manager die mensen kan betrekken, motiveren en draagvlak kan creëren binnen een dynamische en ondernemende omgeving en die rust brengt en uitstraalt ook in drukke periodes of wanneer projecten of installatieklussen onder druk staan.
 • Je ziet het als een uitdaging om binnen een veranderende (service)organisatie een voortrekkersrol te vervullen, voorgestelde veranderingen te realiseren en anderen daarbij te begeleiden en motiveren.
 • Je bent in staat om in nauwe samenwerking met collega’s goede afwegingen te maken tussen zowel bedrijfs- als teambelang.
 • Je hebt een positieve, proactieve en oplossingsgerichte instelling.
 • Je bent instaat het overzicht te houden, beschikt over goede communicatie skills en hebt een flexibele houding m.b.t. werkzaamheden en werktijden (i.v.m. internationale installaties).
 • Je bent bereid incidenteel te reizen naar klantlocaties om installaties te begeleiden (o.a. Canada, China, Rusland, Mexico).

Wat bieden wij?

Kind Technologies beweegt zich in een enorm dynamische markt. Met een groeiende wereldbevolking en een groeiende focus op gezonde voeding ligt de wereld aan onze voeten! Binnen Kind Technologies heerst een informele en inspirerende werksfeer, gericht op maximale inzet en verdere ontwikkeling.

Projecten zijn uiteenlopend, grensverleggend en stimuleren jou om het beste uit jezelf en je collega’s te halen. De ontwikkelingen binnen Kind Technologies richten zich op het standaardiseren van machinedelen, -elektra en -software. Je krijgt een hoge mate van zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en waardering voor jouw initiatief bij het bouwen van machines tot in perfectie. Wij bieden een uitstekend salaris en een interessant arbeidsvoorwaardenpakket.

Soort dienstverband: Voltijd

Heb jij interesse in deze functie? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Charlotte Jannes, via +31(0)40 747 04 01. Je sollicitatie voorzien van motivatie en Curriculum Vitae kun je mailen naar: hr@kindtechnologies.nl