R&D Engineer - (Locatie De Lier)

Onze R&D (Research & Development) afdeling werkt continu aan innovatie van nieuwe machines en verbeteringen van bestaande machines met robotisering en vision. Ter versterking van de afdeling R&D zijn wij op zoek naar een R&D (mechanical) engineer.

Over de functie

Als R&D Engineer ben je met name verantwoordelijk voor het verbeteren en ontwerpen van verschillende systemen en constructies. Elke dag zal in het teken staan van uitdaging. Je bedenkt technische oplossingen voor specifieke wensen van klanten of problemen die gemeld worden. Je begeleidt de productie van nieuwe prototypes en 0-serie producties. Je werkt de ontwerpen volledig uit in 3D tekeningen middels tekenprogramma’s (CAD en PDM) ten behoeve van de productieafdeling. Bij dit alles ben je alert op de produceerbaarheid van de ontwerpen. Je blijft op de hoogte van de laatste productietechnieken en past deze toe. Natuurlijk overleg je intern met collega’s waar nodig om verbeteringen door te voeren. Tijdens de onderzoeks- en implementatiefase ben je verantwoordelijk voor de technische coördinatie en controleren van uitbestede engineeringsactiviteiten. Het betreft een functie met diverse werkzaamheden waar iedere engineer voldoening uithaalt.

 Wat neem je mee?

 • HBO werk- en denkniveau richting werktuigbouwkunde
 • 3 tot 5 jaar relevante werkervaring als constructeur van werktuigbouwkundige installaties
 • Kennis van 2D/3D tekenpakketten
 • Materiaal kennis en kennis van productieprocessen
 • Proactief, oplossingsgericht en je kunt meer dan 1 project tegelijkertijd handelen
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris
 • Professionele en prettige werkplek met 5 directe collega’s op de tekenkamer
 • Een informele en goede werksfeer in een groeiende, stabiele organisatie
 • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenregeling
 • Mogelijkheden voor opleiding en training

Over de organisatie

Martin Stolze b.v. is sinds haar oprichting in 1991 een expert in het intern transporteren van producten in de tuinbouw, distributie- en verpakkingscentra. Deze lange ervaring, compleet productportfolio, eigen productie- en servicecapaciteit maken Martin Stolze tot een toonaangevende fabrikant, leverancier en integrator voor complete, interne transport automatiseringsprojecten.  Martin Stolze is de afgelopen jaren sterk gegroeid met haar interne transport productportfolio waaronder transportbanden, bufferbanden, potmachines, rollenbanen, watergeefstations, ketting- en potvorken, die internationaal worden verkocht.

De ontwikkelingsprojecten zijn uiteenlopend, grensverleggend en stimuleren jou om het beste uit jezelf en je collega’s te halen. Je krijgt een hoge mate van zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en waardering voor jouw initiatief bij het bouwen van machines tot in perfectie.

Wil je solliciteren bij Martin Stolze?

Ben jij enthousiast geworden en ga je graag aan de slag als R&D Engineer?
Stuur jouw CV en motivatiebrief naar vacature@martinstolze.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.